Szaktanácsadás, szakvélemény

A Genius Informatika három féle szaktanácsadási szolgáltatást kínál az ügyfelek részére. Ezek az informatikai, az adatbiztonsági és az ECOinfo szaktanácsadás.
A szolgáltatások részletes ismertetése az alábbi bekezdésekben olvasható, valamint az ECOinfo-ról bővebben egy külön aloldalon tájékozódhat.

Informatikai szaktanácsadás.

A informatikai szaktanácsadás a számítógépes rendszerek minden területére kiterjedően ad szakmai tanácsadást. A szolgáltatás részét képezi az előzetes felmérés, eszközök felkutatása, írásos tanácsadás szakmai indoklással. Alább olvasható pár konkrét példa arról, hogy mely esetekben érdemes igénybe venni a szolgáltatást:

- Új vállalkozás vagy közintézmény informatikai rendszerének bevezetése előtt.
- Meglévő számítógép vagy számítógép park fejlesztése esetén.
- Informatikai eszközök leselejtezése esetén.
- Vezetékes és/vagy vezeték nélküli (WiFi) hálózat kiépítése előtt.

Adatbiztonsági szaktanácsadás.

A számítógépen őrzött adatok biztonságtechnikai szempontból abszolút veszélynek vannak kitéve. Bármikor előfordulhat egy olyan meghibásodás mely több éves munkák eredményeit tudja tönkretenni egy szemvillanás alatt. Azon kisvállalkozásoknál és cégeknél ahol nagyon fontos az adatok megfelelő archiválása
(pl.: könyvelő, építész és ingatlan irodák, stb.) érdemes nagy hangsújt fektetni az adatbiztonságra. A szolgáltatás segít kiválasztani a megfelelő adatbiztonsági és archiválási módszereket, kezdve a struktúrától egészen a szükséges eszközök megnevezéséig. A tanácsadás természetesen írásban kerül átadásra az ügyfélnek, így az könnyedén előterjeszthető a döntéshozónak is.

 
ECOinfo szaktanácsadás.

Manapság a világ egyik legmeghatározóbb fogalma a környezettudatosság. Főleg Amerikában és Kínában fektetnek nagy hangsúlyt az emberek a környezetbarát megoldásokra, azonban Magyarországon is egyre sűrűbben találkozni a témával. A Genius Informatika egyedülálló módon a zöld gondolkodást az informatikával köti össze egy speciális tanácsadási szolgáltatással.

 
Szakvélemény készítése.

A nyári hónapokban egyre gyakoribbak a heves viharokban, villámlás okozta túlfeszültségből adódó számítógépes meghibásodások. Viharkár esetén a biztosító társaságok írásos szakvéleményt kérnek be a meghibásodott számítógépről, perifériákról. Számlával igazolt, hivatalos kárfelmérést, illetve szakvélemény kiállítását jutányos áron kínáljuk Önnek.