Weblap tervezés, kivitelezés

Nincs jól működő, mindenki előtt vállalható weboldala? Szeretne de nem tudja megfizetni a szakosodott webdesigner cégeket? A Genius Informatika segít Önnek a megoldásban.

A mai világban egy jól áttekinthető profi weboldal legalább olyan fontos a kisvállakozások esetében is mint az alkalmazottak munkája. Egy cég vagy vállalkozás megítélése az új partnerek szemében nem csak a nyújtott szolgáltatások, termékek és azok árán múlik. Fontos az online megjelenés, a referenciák, a szolgáltatások, termékek esetleg gyártásfolyamat illusztrálása és leírása. Ezt egy új partner felé a legegyszerűbben és leghatékonyabban egy, a vállalkozást bemutató weboldal segítségével lehet prezentálni.

Aki ezt a tényezőt adott esetben kihagyja a vállalkozásából, az alapból hátránnyal indul a konkurenciával szemben. A magasabb profit elérése érdekében ezzel érdemes számolni.

A Genius Informatika kétféle megoldást nyújt egy új weboldal kivitelezésére:

1. Statikus weboldal

Ez egy igen költséghatékony megoldás, hiszen olyan weboldalt hozunk létre melynek tartalma állandó, nem (vagy csak nagyon ritkán) változik. A megrendelő ez esetben nem tudja bővíteni az oldalt szakember segítsége nélkül. Az ilyen jellegű oldalak esetén apróbb bővítéseket felár nélkül elvégzünk, ez benne van az árban. Ezt a megoldást elsősorban azon ügyfeleknek ajánljuk, akik egy bemutató weboldalt szeretnének készíteni és nem szeretnének rajta napi rendszerességgel módosítani.

- Költséghatékony, bárki által megfizethető árú.
- Viszonylag gyorsan bevezethető (igényektől függően kb. 2-3 hét).
- Elsősorban magánszemélyeknek és kisvállalkozásoknak ajánlott, akik állandó (vagy nagyon ritkán változó) tartalmat szeretnének megjeleníteni az oldalon.

2. Dinamikus weboldal

Az előzőtől eltérően ennél a megoldásnál lehetősége van az ügyfélnek a weboldal tartalmának utólagos módosítására szaktudás nélkül is. Az oldalt teljesen egyedi szerkezeti elemekkel alakítjuk ki úgy, hogy az megfelelő legyen az ügyfél számára. Dinamikus oldal esetén készül egy úgynevezett adminisztrációs oldal is mely segítségével az oldal tulajdonosa módosítani, változtatni tud a weblap bizonyos részein.

A dinamikus weboldal elkészítése több időt vesz igénybe, magasabb költségvetéssel jár, azonban a végeredmény egy teljes mértékben a megrendelő igényeire szabott, változtatható tartalmú honlap lesz.

- Egyedi igényekre szabott megoldás.
- Utólag több lehetőség van a módosításra, bővítésre.
- A statikus weblaphoz képest magasabb költségvetés.
- Hosszabb bevezetési idő (igényektől függően kb. 4-5 hét).
- Mindazoknak ajánlott akik gyorsan változó tartalmat szeretnének megjeleníteni az oldalon.

Website technológiák

Weboldalak tervezésekor olyan technikákat alkalmazunk melyek az ügyfél igényeit a lehető leggyorsabban és legegyszerűbben szolgálják ki.

Attól függően, hogy milyen témájú az adott oldal fontos az átláthatóság, a gyorsaság, a design, a bővíthetőség és az egyszerű karbantarthatóság.

Oldalaink tervezésekor elsősorban html, css, php, javascript és MySQL alapokon nyugvó megoldásokat használunk.

A kívánt weboldal tartalmi elemeit minden esetben az ügyfélnek kell biztosítani. Ide értendők az oldalon megjeleníteni kívánt szövegek, grafikák és fotós anyagok is.Website referenciák